Публикувана от Димитринка Димова на 02 Октомври 2018
![]() | Необходими продукти 2 тиквички
2 патладжана
2 моркова, настъргани едро
1 домат, настърган
1 лук, настърган
2-3 скилидки чесън пасирани
сол
босилек
олио |
Патладжаните белим, нарязваме и посоляваме. Наливаме вода и оставяме за няколко минути да отделят горчивия сок. После изливаме водата и измиваме. Тиквичките почистваме и нарязваме. В тавичка, смесваме патладжаните, тиквичките, настърганите моркови и лука и чесъна. Посоляваме на вкус. Подправяме с босилек и прибавяме настърган домат. Поливаме с олио, разбъркваме и наливаме чаена чаша вода. Печем до готовност в нагрята силна фурна. |