Публикувана от Niki Zhelyazkova на 06 Октомври 2018
Необходими продукти 1 кг гъби, култивирани печурки
половин пакетче краве масло (от 250 г)
черен пипер, млян
сол на вкус | |
Гъбите са предварително почистени и измити, нарязани на по-едри парчета. Аз ги режа на 4 или на 6. Посоляват се със солта и черния пипер. Объркват се с подправките добре. По желание може да се добавят и други подправки. На няколко места се добавят върху гъбите в тавата и парчета краве масло. Слагам тавата на силна фурна на средно ниво във фурната. Разбърквам ги няколко пъти до готовност. Готови са когато станат със златист цвят и останат на мазнина. След изваждането им от фурната също може да им се сложи още малко млян черен пипер за доовкусяване. |