Публикувана от Марияна Желева на 09 Октомври 2018
Необходими продукти 10 ябълки
2 с.л масло
7 с.л мед
½ ч.ч вода
2 ч.л канела
2 ч.л коняк | |
Взимаме ябълките и ги обелваме от кората и семките. Нарязваме ги на големи парченца. Парченцата се слагат на два реда в тава. Отгоре върху ябълките равномерно разпределяме 2 с.л масло. По същия начин навсякъде за сладост слагаме 6 с.л мед отгоре. След това прибавяме канела за вкус и аромат на ябълките. Поръсваме с 2 с.л коняк. Наливаме ½ ч.ч вода най – накрая. Печем парчетата ябълки на 200 градуса до пълното им изпичане. Ще пуснат допълнително сок, леко ще порозовеят и ще омекнат. След като станат готови ги вадим и мажем да сервираме в купичка като десерт. |