www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Niki Zhelyazkova на 10 Октомври 2018

Нахут с испанско чорисо и кокали

Необходими продукти
1,5 ч.ч. нахут
2 или повече кокали с част по тях и месо
2- 3 парчета испанска наденица чорисо
1 глава стар лук
1 морков
1 пиперка
сол
подправки по желание:
джоджен
сол

Нахутът накисвам 12 - 16 часа преди готвенето. Сменям водата няколко пъти по време на накисването. Измивам го и сипвам в тенджерата под налягане. Добавям ситно нарязания лук, морков и пиперка. Слагам солта и джоджена. Кокалите са предварително отпенени, слагам и тях към ястието. Добавям и чорисото. Доливам топла вода до средата на тенджерата. Оставям да заври леко и затварям с капака. Засичам за време на готвене след като започне сигнала , че налягането е достатъчно в тенджерата. Намалявам огъня на среден до слаб. И оставям яденето да се готви така поне 20- 25 минути. След охлаждане на тенджерата отварям и добавям доматено пюре и ако е необходимо досгъстявам с брашно със студена вода. Накрая малко преди сваляне поръсвам отново с малко джоджен.