Публикувана от Niki Zhelyazkova на 12 Октомври 2018
![]() | Необходими продукти 0,5 кг кайма
1 яйце
подправки по желание: чубрица, сол, черен пипер, кимион млян и на зърна, къри...
1 малка главичка стар лук, може и с пресен
олио за пържене |
Омесвам каймата с подправките. Лукът нарязвам на ситно или на ренде. Добавям яйцето и доомесвам с него каймата. По желание може и пресен магданоз в каймата. Каймата е добре да се остави така за няколко часа в хладилник в съд с капак, за да поеме подправките и да се овкуси. Правя с ръце добре оформени кюфтета и пържа в средно горещо олио от двете им страни до златисто. Изваждам на домакинска хартия, за да се отнеме излишната мазнина от пърженето. Сервирам ги топли с подходяща гарнитура или салата! |