Публикувана от Niki Zhelyazkova на 12 Октомври 2018
Необходими продукти пуешко филе, количеството е по желание
сол
подправки за месо: чубрица, червен и черен пипер, кимион, къри...
оцет | |
Вземаме пуешко филе, от замразените или пресни. Добре размразени се засипват със сол и така стоят 5-6 часа. Измиват се от солта и се слагат в съд с равни части вода и оцет за 12 часа да престоят така. Изваждат се от оцетената смес и се отцеждат в гевгир много добре. В купа си правим смес от подправките и добре подсушени ги овалваме навсякъде. Нанизваме ги на конец и закачаме на хладно и проветриво място за около седмица. Те са тънки и много бързо се изсушават. Готови са за консумация до дни след като сме ги направили. |