Публикувана от Niki Zhelyazkova на 29 Октомври 2018
Необходими продукти 4 или 6 агнешки езици
1 глава стар лук
дафинов лист
бахар
5-6 зърна черен пипер
сол
200 мл сметана за готвене
1,5 с.л. брашно | |
В студена вода препенваме езиците. След като са отпенени им добавяме лука, цяла глава, леко цепната, дафиновият лист, бахара и черният пипер зърна, сол. Затваряме тенджерата под налягане и след набиране на налягането засичаме 25 минути. Охлаждаме тенджерата, пускаме ги в студена вода и обелваме езиците. Обезкостяваме ги, защото имат множество ситни костици. Нареждаме ги в тава с парченца краве масло върху всеки от тях. Запичаме ги така за няколко минути. След това си правим заливка в купа от: 1,5 с.л. брашно, част от бульона и сметана. Добавяме леко сол и черен млян пипер. Разбъркваме добре и заливаме върху езиците в тавата. Отново ги допичаме за сгъстяване на соса. |