Публикувана от tony marinov на 12 Април 2019
Необходими продукти руло с горски плодове – 115 г.
домашен конфитюр от смокини – 170 г.
захар – 3 с.л
прясно мляко – 350 мл.
нишесте ванилия – 30 г.
вода – 50 мл.
коняк – 1 ч.л | |
В тенджерка слагаме 350 мл. вода да заври, заедно с 3 с.л захар и 1 ч.л коняк за аромат. В чаша слагаме 50 мл. вода и 30 г. нишесте ванилия и разбъркваме, за да се разтвори и да се получи рядка кашичка. Като заври прясното мляко слагаме нишестето, което разтворихме. Намаляваме котлона. Прибавяме го на тънка струйка и с бъркалка бъркаме енергично до сгъстяване на крема. Кремът трябва да стане гладък и да няма бучици. В четири чаши със столче за сладолед на дъното слагаме от крема с помощта на супена лъжица. Следва ред нарязани на хапки руло с горски плодове, пак крем и после домашен конфитюр, пак крем, руло, крем, конфитюр и накрая завършваме само с крем. По същия начин пълним и другите три чаши. |