www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от tony marinov на 04 Май 2019

Пилешки късчета със сос, заквасена сметана, морков и лук

Необходими продукти
вода - 500 мл.
заквасена сметана - 3 с.л
бульон пилешки - 1 /2 кубче
сол
черен пипер
магданоз - за поръсване
олио -за пържене
1 к.ч брашно
3 с.л масло
сух лук 1 глава
1/4 морков

Режем лука на дребно и моркова. В тиган слагаме олиото да се сгорещи. Режем пилешкото на късчета ги поръсваме със сол и черен пипер. Задушаваме ги в олиото за 4-5 мин. Когато са почти готови, добавяме нарязаните лук и морков и те да се задушат. В 500 мл. гореща вода разтваряме бульона. В тенджера слагаме масло и брашното и бъркаме непрекъснато докато променят цвета си. След това на умерен огън при непрекъснато бъркане слагаме и горещия бульон. Бъркаме. Изливаме го при задушения лук, моркови и пилешки късчета. На вкус слагаме сол, черен пипер. Готвим на умерен огън със захлупен капак 15 мин. Като почне да се посгъстява сосът, слагаме заквасената сметана и разбъркваме с дървена лъжица ястието. Оставяме на тихо да се готви 3 мин. Нарязваме на ситно магданоз и добавяме.