Публикувана от Илияна Димова на 11 Януари 2020
Необходими продукти 150 г. бисквити с какао (чаени)
50 г. масло краве
3 с.л. пудра захар
1 ванилия
течна есенция ром - няколко капки
шоколадови мидички (зърнена закуска)
пудра захар за поръсване на сладките | |
Бисквитите смиламе или натрошаваме много фино. Сипваме ги в купа и към тях прибавяме 3 с.л. пудра захар, ванилия, есенция ром и меко краве масло 50 г. Разбъркваме с ръце и омесваме да получим топка тесто. Ако е необходимо добавяме още масло или няколко лъжици вода, а може и сок. От полученото тесто, правим топчета с размери на голям орех и с ръце оформяме на малки конусчета. Забождаме шоколодовите мидички по конусчетата и оформяме елхички. Поставяме готовите сладки в чиния, наръсена с пудра захар и оставяме в хладилник да се стегнат. Готовите сладки елхички, поръсваме с пудра захар. |