Публикувана от Илияна Димова на 07 Февруари 2020
Необходими продукти 500-600 г. пуешко месо
1 бр.лук кромид
1 морков
300 г. зелен фасул, замразен, бланширан
чубрица
1 кубче пилешки бульон
2 ч.л. червен пипер
сладък черен пипер
1 к.л. пушен червен пипер
3-4 с.л. олио
краве масло
брашно за сгъстяване на ястието | |
Измиваме пуешкото месо, заливаме с вода и слагаме на котлона. Когато кипне, отливаме водата. Наливаме олио. При месото, слагаме почистен нарязан лук, морков и с капак на тенджерата, запържваме. Когато се запържат, дръпваме съда от котлона и слагаме червен пипер - сладък и пушен, черен пипер, чубрица и натрошен пилешки бульон. Наливаме топла вода и слагаме да се вари. След няколко минути прибавяме малко краве масло и зеления фасул. Продължаваме готвенето до сваряване на всички продукти. Сгъстяваме соса, като внимателно наливаме разредено с вода брашно (1 или 2 супени лъжици). Оставяме ястието да къкри още няколко минути . |