www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Коста Рахнев Коста Рахнев на 31 Март 2020

Ергенски ориз - авторска рецепта

Необходими продукти
2 чаени чаши ориз
тава-14" 360мм в диаметър, 5,5см висока
4 зелени чушки
2 щипки черен пипер, който го обича може и повече
1,5 суп. лъжици "Пикантина за супи"
4 суп. лъжици доматено пюре "Каликонс"
2 суп. лъжици сладка царевица
варен грах
олио няма, но може и да се сложат 4 лъжици.

Оризът се измива, омесва се с останалите продукти, залива се с вода на 2 см под нивото на тавата, прибавят се последно чушките, нарязани на дълго. Печене на 250 градуса в студена фурна, за 50 минути, може и малко повече. Наглежда се, дорде крайчето на на чушките попрегори. Целта е оризът да остане сварен, а не да се "стопачва" отгоре. Поднася се топъл, но с лютеница, или дом. пюре, върви чудесно и студен. Ще се радвам на отзиви, благодаря много.