Публикувана от Niki Zhelyazkova на 07 Март 2021
Необходими продукти 4 яйца
1 1/2 ч.ч.захар
1/2 ч.ч.олио
200 мл. пр.мляко
3 ч.ч.брашно
1 пакетче бакпулвер
1 ванилия
1 пакетче ванилова захар
1 ч.л. какао
нарязани орехи по желание
* 1 ч.ч. е равна на 200 мл
| |
Яйцата и захарта се разбиват със захарта до стопяването й. Добавят се останалите продукти, както съм ги описала по ред. Бакпулверът е смесен с брашното. Смесвам всичко с миксер. В тефлонова форма за кекс, изсипвам сместа. В част от сместа смесвам с какао и отново сипвам върху бялата смес във формата за печене. Леко размесвам и слагам да се пече на средно ниво във фурната с вентилатор на 180° само на долен. Пекох около 30 минути до готовност. Проверих с дървено шишче за опечен. След като го извадих, оставих да се охлади за пет минути в тавата. После го изваждам и слагам върху скара да се охлади добре. Изстинал го поръсвам със пудра захар. Кексът е вкусен и лесен за правене! |