Публикувана от Az-gotvia .bg на 20 Юни 2011
![]() | Необходими продукти 400 г брашно (3 ч.ч.) 6 с.л. олио 2 яйца 150 мл прясно мляко 25 г мая 1 ч.л. сол 1 ч.л. захар за плънката: 300 г сирене 1 яйце 20 г краве масло за намазване |
Маята се натрошава и към нея се прибавят 3 сл. брашно, 1 ч.л. сол, 1 ч.л. захар и половината прясно мляко. Получената кашица се оставя на топло да втаса (около 20-30 минути). От останалото брашно и мляко, олиото, яйцата и втасалата мая се замесва тесто, което също се оставя да втаса. След това се разделя на 10 топки. Всяка от тях се разточва на кръгче, което се нарязва на 6 триъгълника. В широката част на всеки триъгълник се слага плънка от смесените сирене и яйце. Триъгълниците се навиват на малки кифлички, които се оставят да втасат, намазват се с разтопеното масло и се пекат. |