www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Niki Zhelyazkova на 12 Октомври 2021

Пилешки дробчета и сърца с много лук и гъби

Необходими продукти
500 г микс от дробчета и сърца
6 глави стар лук
400 г гъби, може и по-малко
3 скилидки чесън, нарязани
сол
кубче бульон

Подправки:
черен пипер
млян кимион
кимион на зърна
20-30 г краве масло
3 с.л. олио за задушаване на дробчетата

В тенджерата с олио пускам дробчетата и сърцата, цепнати и измити от кръвта им, за се задушат. Когато сменят цвета си, добавям и гъбите, нарязани на 6 парчета всяка. Задушавам ги заедно още 5-6 минути, не повече. Веднага добавям маслото и бъркам. Слагам подправките и кубчето бульон, ако се налага добавям и още малко сол. И сега идва ред на лука, нарязан на полумесеци към останалите продукти в тенджерата. Към лука слагам и чесъна, нарязан на ситно. Задушавам на слаб огън, докато лукът омекне. Задушавам съвсем малко още да се овкуси ястието и с чесъна и свалям от огъня. Подправките може да са според вкусовете на всяко семейство. Ястието става бързо и лесно.