Публикувана от Раиса Петрова на 12 Декември 2011
Необходими продукти 150 гр пушено говеждо месо 150 гр. пушено пуешко месо 150 гр. шпеков салам 3-4 картофа 3-4 кисели краставици 30 гр. зехтин морков лимон маслини доматено пюре кисело мляко сол | |
Нарязваме на лентички картофите, краставиците и месата. Морковът се настъргва на дребно на ренде и лукът се нарязван на дребно. Запържваме лука, добавяме към него моркова, 3-4 лъжици доматено пюре и ги задушаваме за малко. Поставяме в кипяща вода, месата, салама, картофите и краставиците. Варим в продължение на 15 мин., след което добавяме запържения морков с лук и накрая допълваме маслините и посоляваме на вкус. Сервира се с тънко нарязани лимонени резенчета и кисело мляко (сметана). |