Публикувана от Az-gotvia .bg на 20 Юни 2011
![]() | Необходими продукти 2 ч.ч. брашно 1/2 ч.л. сол 1/2 ч.л. сода бикарбонат 1 ч.ч. кисело мляко 1 ч.л. оцет 2 настъргани домата 1 ч.л. чубрица 100 г сирене 100 г шунков салам или шунка 100 г кашкавал |
Към брашното се прибавят солта и содата, която се гаси с оцета и киселото мляко. Омесваме тестото и го разстиламе в намазана с масло тава. Печем тестото при 200 - 250 градуса 15 минути (да хване коричка). Изваждаме тестото и го намазваме с краве масло. Върху него нареждаме шунката, нарязана на тънко, а върху нея слагаме доматите, смесени със сиренето и чубрицата. Печем 5 минути, накрая слагаме настърган кашкавала и оставяме да се запече. |