Публикувана от Гергана Коджабашийска на 16 Декември 2011
Необходими продукти 200-300 гр. свинско/пилешко месо 1 купа ориз 1 глава лук 1 морков 1 к.ч. грах прясна чушка прясно зеле и всякакви други зеленчуци, с които разполагате 2-4 с.л. олио сол чубрица | |
Оризът се сварява добре, след което се прецежда (ако е останала вода при варенето) и се оставя отново в тенджерата, в която е бил варен. Всички зеленчуци се нарязват на едро, за да може да запазят хрупкавостта си и след термичната обработка. Последователно се запържват лукът с моркова, след това се добавя граха, а накрая се добавя нарязаната на едро чушка, която се пържи за по-малко от минута. Веднага след като се добави зелето, тиганът се отстранява от котлона. Разбърква се добре. Чрез решетъчна лъжица, зеленчуците се прехвърлят при ориза. Останалото олио в тигана се използва, за да се запържи нарязаното на кубчета свинско месо. Добавете по желание 1/2 к.ч. червено вино и няколко капки соев сос, чубрица. След като месото е готово, добавете към ориза със зеленчуците. Добавете сол на вкус. Приятно похапване! |