Публикувана от Az-gotvia .bg на 18 Декември 2011
![]() | Необходими продукти 200 гр. крема сирене 2 ч.ч. захар 4 яйца 1 ч.ч. олио 2 ч.ч. брашно 2 ч.л. бакпулвер 2 ч.л. канела 1 ч.л. сол 1/4 ч.л. сода бикарбонат 2-3 ябълки 1 морков 1/2 ч.ч. счукани орехи За глазурата: 1/2 ч.ч. кафява захар 50 гр. краве масло 2 с.л. прясно мляко 1/2 ч.ч. пудра захар 2 ванилии счукани орехи |
Крема сиренето се разбива с 1/4 ч.ч. захар, добавя се едно яйце и отново се разбива. Отделно се разбива олиото с останалите яйца и захар. Брашното се пресява и се смесва с бакпулвера, канелата, солта и сода бикарбонат. Постепенно се добавя към маслената смес и се бърка. След това се добавят нарязаните на дребно ябълки, настъргания морков и орехите. Кексът се пече при 170 градуса около 50 минути. В тенджера сложете кафявата захар, маслото и прясното мляко и загрейте. Бърка се около минута, добавят се пудрата захар и ванилията и отново се бърка, докато стане гладка смес. Нанася се върху кекса и отгоре се поръсват счукани орехи. |