Публикувана от Гергана Коджабашийска на 20 Декември 2011
![]() | Необходими продукти 6-8 кренвирша 1 ч.л. сол 1 ч.л. захар 1 ч.ч. кисело мляко с 1/2 с.л. сода брашно 1/2 кибритена кутия мая + 1ч.ч. вода 1 яйце 50 гр. краве масло или олио |
Замесва се тесто и се оставя да втаса. Омесва се още веднъж и се разточва. Реже се с нож на тънки лентички. Кренвиршите се режат на две (аз лично ги разрязвам още веднъж, особено, когато са ми нужни повече бройки, а кренвиршите са малко) и се увиват с лентичките. По желание може да се намажат отгоре с жълтък и олио. Кренвиршките се пекат на фурна при 200 градуса. |