Публикувана от Az-gotvia .bg на 20 Декември 2011
![]() | Необходими продукти 3 ч.ч. брашно 1/4 ч.л. бакпулвер 1 с.л. канела 1 с.л. джинджифил 1/2 ч.л. смлян карамфил настъргана кора от портокал (лимон) 1/4 ч.л. сол 1 яйце 90 г краве масло 150 гр. кафява захар 1/2 ч.ч. мед Глазура: 100 г. кулинарен шоколад кокосови стърготини |
Размекнатото краве масло се разбива с кафявата захар с миксер до пухкав крем. Прибавят се яйцето, 1 с.л. вода, медът, канелата, джинджифила, карамфила, солта и портокаловите корички. Всичко се разбива и постепенно се добавя брашното. Полученото тесто се слага в хладилник за поне 2 часа, увито в найлон. След като се извади от хладилника се оставя за 10 минути да се отпусне. Разточва се на пласт с дебелина около 5 мм и с формички се изрязват сладки. Пекат се в тава, постлана с домакинска хартия при загрята на 180 С фурна 10-15 минути, докато порозовеят съвсем леко по краищата. Ако се препекат стават много твърди. Шоколадът се разтопява на водна баня или в микровълнова фурна и с него се намазват сладките. Поръсват се с кокосови стърготини, за да изглеждат снежни. Добре е да се съхраняват в затворена кутия. Тестото е същото като за приготвянето на Медена Коледна къщичка |