Публикувана от Az-gotvia .bg на 20 Юни 2011
![]() | Необходими продукти 250 г брашно 200 г масло 75 г захар 1 ванилия 1/2 ч.л. бакпулвер щипка сол 1 яйце 150 г лешникови ядки 100 г шоколад |
Накълцайте ядките и ги запечете в тиган без мазнина, след това ги смелете. Разбийте маслото, захарта и яйцето, добавете ванилията и солта. Смесете брашното, бакпулвера и ядките и ги прибавете към сместа. Омесете ронливо тесто и го завийте в прозрачно фолио. Оставете за 2 часа в хладилник. След това го разточете на кора, дебела 3-5 мм. Изрежете с формички сърца. Наредете ги в покрита с хартия за печене тава и печете около 10 мин при 180 градуса. Разтопете шоколада и намажете сладките. Могат да се украсят по желание и със захарен шрифт. |