Публикувана от Анелия Терзиева на 03 Януари 2012
![]() | Необходими продукти 1 пакет точени кори за баница (от по-дебелите домашни) 150 гр. сирене 150 гр. извара 1 ч.чаша кисело мляко 4,5% 1 ч.чаша прясно мляко 1 кофичка сметана заквасена (200мл) 125г масло 5 яйца |
Тавата се намазва с масло. Взема се кора и ако е кръгла се подгъват малко двата и края, за да стане правоъгълник. Всяка кора се намазва с разтопено масло, посипва се със смес от сиренето и изварата и се надипля дато хармоника. Поставя се в тавата и така се процедира докато свършат корите. Прави се заливка от останалите продукти. След като се залее с нея баницата се поставят бучки от останалото масло. Пече се до зачервяване. |