Публикувана от Анелия Терзиева на 06 Януари 2012
![]() | Необходими продукти За 1 блат: 1 яйце 1 ч.ч. захар 1 ч.ч. прясно мляко ½ ч.ч. олио 1 бакпулвер 2 ч.ч. брашно 3 с.л. какао 1 ванилия 40гр. шоколад (разтопен на водна баня) Необходими са два блата Сироп за напояване: 1 ч.ч. прясно мляко 1 с.л захар 1 суп.лъжица инстантно кафе Крем: за крема: прясно мляко - 1 л. яйца - 4 бр. фино бяло брашно - 4 с.л. захар - 500 г какао - 4 с.л. ванилия - 4 пакетчета краве масло - 100 гр. Глазура: 100гр. Млечен шоколад 100гр. Бял шоколад 125гр. Кр. Масло За укараса: 1 пакетче суха сладка сметана прясно мляко за приготвянето и според указанията на опаковката крокан |
Изпичаме два блата, които разрязваме с помощта на конец за зъби или остър нож след като изстинат. Поставяме 1 блат във форма за торта с подвижен пръстен, сиропираме и слагаме от крема. Така докато намажем и третия блат с крем. Отгоре начупваме последния блат и оставяме в хладилника една вечер да стегне. След като извадим тортата от формата разтапяме двата шоколада на водна баня, като към всеки слагаме по 1/2 пакетче масло и украсяваме тортата отгоре. Отстрани намазваме тортата със сметана и поръсваме с крокан. |