Публикувана от Az-gotvia .bg на 07 Януари 2012
Необходими продукти 2 банана 1/2 ч.ч. прясно мляко 70 г маргарин 1/2 ч.ч. захар 2 яйца 1/2 кофичка кисело мляко 2 ч.ч. брашно 1 ч.л. сода бикарбонат 1/2 ч.л. сол 1 ванилия на прах за глазурата: 100 г натурален шоколад 80 мл прясно мляко | |
Захарта и маргаринът се разбъркват с телена бъркалка. В отделен съд се разбиват яйцата, докато удвоят обема си. Брашното се пресява и към него се добавя солта. При непрекъснато бъркане към яйцата на два пъти се добавят брашното и киселото мляко, смесено със содата. Бърка се до получаването на хомогенна смес. Бананите се пюрират с прясното мляко и се добавят към сместа. Разбърква се добре. Накрая се прибавя и сместа от маргарина и захарта. Ароматизира се с ванилията. Тестото се излива в намаслена и набрашнена тава с размери около 20х35 см. Пече се около 30 минути в предварително загрята фурна на 160 градуса. Отгоре се украсява с шоколадова глазура. |