Публикувана от Илияна Димова на 15 Януари 2012
![]() | Необходими продукти Продукти за "гювечета"от тесто, за 4 броя: 400 мл вода 1 чаена лъжичка захар 1 супена лъжица сол 1/3 кубче мая 5 супени лъжици олио брашно Продукти за салата с майонеза и пиле: 200 г. грах ( от консерва или замразен) 400-500 г. сварено бяло месо от пиле 2 варени моркова 8 бр.кисели краставички 1 ябълка майонеза - 1 кутийка 3-4 супени лъжици заквасена сметана черен пипер и сол на вкус. По желание може да се добави и настърган лук. |
Приготвяне на гювечетата от тесто: Замесваме тесто от изброените продукти. Оставяме да втаса. След като удвои обема си, разделяме на 4 по-големи и 4 по - малки топки. В глинени гювечета, намазани с масло, поставяме първо големите топки, а върху тях поставяме по-малките. Намазваме с масло. Изпичаме във фурна докато добият златиста коричка. Изваждаме готовите питки, поръсваме с вода и завиваме с кърпа да постоят. През това време приготвяме салатата. Приготвяне на салатата: Нарязваме всички продукти на кубчета и смесваме с майонеза и заквасена сметана. Подправяме с черен пипер и сол на вкус. На изпечените тестени "гювечета" отрязваме капачета. Издълбаваме и пълним с приготвената салата. |