Публикувана от Az-gotvia .bg на 27 Юни 2011
![]() | Необходими продукти 10 бр. чушки 1 купичка ориз 10 с.л. олио 2 глави лук 1 морков 500 г кайма 1/2 с.л. сол 1/2 с.л. червен пипер чубрица 3-4 домата |
Лукът и морковът се нарязват на ситни кубчета и се задушват с малко олио и вода. Добавя се каймата с около 200 мл вода и като се бърка непрекъснато. Когато лукът поомекне и каймата се свари прибавяме ориза, солта, червения пипер, чубрицата и половината домати нарязани. Когато оризът е полуготов спираме котлона и оставяме да се поизпари водата. Включваме фурната на 250 градуса. Чушките се почистват от дръжките и семките, надупчват се с ножа на няколко места и се пълнят със сместа. Подреждаме ги в тава, от дебелата част на всяка чушка след плънката може да поставим нарязан на филийка домат. Наливаме вода до средата на чушките, добавяме олиото и печем във фурната, като обръщаме чушките от всички страни да се запекат. Пекат се около 30-40 минути. |