Публикувана от Az-gotvia .bg на 14 Юли 2011
![]() | Необходими продукти 500 г кайма 1 глава лук 1 морков 2 скилидки чесън 2 ч.л. олио 1 консерва нарязани домати 2 с.л. доматено пюре 1 ч.л. сол 250-300 г. кори за лазаня Сос с кашкавал: 1 ч.ч. заквасена сметана 2 яйца 150 мл прясно мляко 100 г. настърган кашкавал |
Нарязаните лук, моркови и чесън се запържват за няколко минути в тиган със сгорещеното олио като се бърка непрекъснато. Добавя се каймата и се омесва всичко. Когато каймата се позапържи (придобие сивкав цвят) добавете доматите и доматеното пюре и солта. Оставете да поври 20 минути като разбърквате от време на време да не загори. През това време разбийте заквасената сметана, млякото и яйцата в купа. Добавете половината от кашкавала, като непрекъснато бъркате. Намажете съда за лазаня с олио или масло и покрийте дъното с кори. Добавете слой от месния сос, после от соса с кашкавал. Сложете нова кора за лазаня и отново по един пласт от сосовете. Най-горният пласт трябва да бъде от соса с кашкавал. Отгоре поръсете с останалия кашкавал. Печете лазанята при 180-200 градуса около 30-40 минути. |