Публикувана от Нина Райчева на 29 Януари 2012
![]() | Необходими продукти за кюфтенцата: 400 гр. кайма смес 1 яйце 1 филия хляб, накисната в прясно мляко чубрица кимион черен пипер сол 1 малка глава лук за соса: 1 ч.ч. пасирани домати 1 глава лук 2 - 3 моркова 2 картофа 1 - 2 печени червени чушки сол червен пипер босилек олио |
Замесва се кайма от посочените продукти и се оформят кюфтенца, които се пекат на грил тиган или сух тефлонов тиган. Отделно в друг съд задушаваме нарязаните на ситно лук и моркови с олио и малко вода. Като омекнат се добавят нарязаните на дребно картофи, чушки и доматите, както и подправките и готовите кюфтенца. Долива се вода около 500 мл и се оставя да ври двайсетина минути. |