Публикувана от Az-gotvia .bg на 05 Февруари 2012
![]() | Необходими продукти 3 яйца 100 мл олио 125 г захар 400-500 г брашно 1 ч.л. амонячна сода 1 ч.л. оцет 1 ванилия 100 г бял шоколад безвредна боя |
Яйцата се разбиват със захарта до побеляване. Прибавят се олиото, амонячната сода, разтворена в оцета, ванилията и брашното. Замесва се тесто и се разточва кора с дебелина 5 мм. Режат се сърца с формичка и се пекат в постлана с домакинска хартия тава при умерена фурна около 12-15 минути. Шоколадът се разтопява в микровълнова фурна или на водна баня и с него се намазват сладките. Част от шоколада може да се оцвети с безвредна боя. Ако не ви се прави глазура, може преди печенето да посипете сладките с кристална захар. |