Публикувана от Живка Андонова на 11 Февруари 2012
![]() | Необходими продукти 1 ч.ч. прясно мляко 9 с.л. олио 1 яйце 1 с.л. захар 1 ч.л. сол 500 гр. брашно половин кубче мая за хляб сусам меродия Плънка: сирене кашкавал 1 белтък |
Разбива се яйцето със захарта, солта и олиото. Маята се разтопява в млякото и се прибавя към останалите продукти. Прибавя се и брашното, трябва да се получи меко тесто. Разделя се на две части и всяка се разточва на тънка кора. Нарязва се на триъгълници. Във всеки триъгълник се поставя от плънката, приготвена от смесването на натрошеното сирене, настъргания кашкавал и разбития белтък. Поръсват се със сусам или мерудия. Не се изчаква да втасват. Пекат се на 180 градуса. |