Публикувана от Нина Райчева на 18 Февруари 2012
![]() | Необходими продукти 350 г телешка кайма 1/2 глава лук 1 яйце 50 г кашкавал няколко маслини 1 голям морков няколко розички броколи 1 кисела краставичка сол чубрица черен пипер олио |
Телешката кайма се омесва с нарязания на ситно лук, яйцето и подправките. Разстила се върху домакинско фолио така, че да се получи правоъгълник. Кашкавалът се нарязва на ленти, както и киселата краставичка. Морковът също се нарязва и се бланшира заедно с броколите за кратко. Маслините се почистват от костилките. Така приготвените продукти се разпределят в единия край на приготвения вече правоъгълник. След това с помощта на фолиото се оформя руло. Рулото се поставя внимателно в намаслена тава и отгоре също се полива със струйка олио. Долива се около един пръст вода и се пече до готовност. |