Публикувана от Az-gotvia .bg на 06 Август 2011
![]() | Необходими продукти около 400 г картофи 1 глава лук 1 морков 1 чушка 1 домат 1 с.л. краве масло 1/2 ч.ч. фиде 200 мл заквасена сметана 1 с.л. сол чубрица магданоз |
Лукът, морковът и чушката се нарязват на ситно. Слагат се в тенджера с около 2 литра студена вода да се варят. Картофите се обелват и се нарязват на малки кубчета. Около 10 минути след като водата със зеленчуците е започнала да ври се добавят картофите, чубрицата, солта и кравето масло. Когато се сварят картофите се добавя нарязаният на ситно домат. След около 5 минути се добавя фидето. След около 10 мунути супата е готова. Прибавя се ситно нарязан магданоз. В чиния се разбива заквасената сметана. Към нея бавно се прибавя по малко от супата, като се бърка добре. След като се разреди добре, сметаната се сипва в супата. |