Публикувана от Илияна Димова на 28 Февруари 2012
Необходими продукти Продукти за 3 порции: З бр.пресни яйца около 500 г пресен спанак 1 връзка зелен лук нарязани пресни листа от джоджен на вкус сол черен пипер на вкус краве масло червен пипер магданоз олио или зехтин | |
Почистваме измиваме и нарязваме 500 г пресен спанак и 1 връзка зелен лук. Добавяме малко олио или зехтин, нарязан джоджен, черен пипер и сол на вкус. Наливаме малко вода и задушаваме, докато зеленчуците останат на мазнина. Приготвяме "подлучени" яйца. При сервиране в средата на всяка чиния, оформяме канапе от спанака. Върху всяко кръгче спанак поставяме по едно яйце. Поръсваме с червен пипер и поливаме с малко разтопено краве масло. Отгоре поръсваме ситно нарязан магданоз. |