Публикувана от Radka Petrova на 04 Март 2012
![]() | Необходими продукти за сиропа: 9 ч.ч. вода 4 ч.ч. оцет 5 ч.ч.захар 1 ч.ч. едра сол зеленчуци: 2 кг. камби 2 кг. моркови 1 малка обикновена зелка 1 карфиол /цветно зеле/ 6 зелени домата листа целина /кервиз/ 1 с.л. натриев бензоат |
В голям съд (леген) слагаме продуктите за сиропа и разбъркваме да се разтопят захарта и солта. В сиропа поставяме нарязаните зеленчуци и целината, оставяме за една нощ като разбъркваме продуктите добре. Отначало сиропът е малко за зеленчуците, но после ги покрива. На другия ден редим салатата в буркани /три литрови/, а сиропът разбъркваме с 1 с.л. натриев бензоат и наливаме в бурканите, запечатваме с найлонови капачки. |