Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със свинско месо » рецепта Сарми с кълцано свинско месо
Сарми с кълцано свинско месо
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
650 г. свинско месо от врат
150 г. ориз
2 с.л доматено пюре от консерва
1/3 с.л кимион
1/3 с.л черен пипер
суха чубрица, ронена
1/3 с.л олио - 70 мл.
кисело зеле
зелев сок
вода
Измиваме месото и го накълцваме на много дребно. Слагаме го в съд и добавяме подправките и разбъркваме. Прибавяме още и олиото и доматеното пюре. Почистваме около 150 г. ориз. Измиваме ориза с вода и го добавяме и него при другите съставки. Разбъркваме всичко с лъжица. Отделяме си листата на зелето. Махаме им твърдите жилки както тези към кочана, така и по тънките по дължината. Едно листо делим на 2 парчета, може и на 3 броя, ако са много големи листата. Когато почнем да си делим листата и да ги обработваме си заделяме 3 бр. листа, които ще сложим на дъното на тенджерата, в която ще варим сармите. С лъжица взимаме от сместа и слагаме по 1-2 с. л. Това ще преценим в зависимост от големината на нарязаните листа. Слагаме от сместа и завиваме от двата края и после навиваме на стегнато руло. Навиваме всичките сарми. Редим сармите в тенджерата на редове. Тенджерата трябва да е достатъчно голяма да събере сърмите и да останат 6-7 см. Покриваме с чиния. В друг съд слагаме равни количества вода и зелев сок. Наливаме от тази течност толкова, че да покрие сармите. Слагаме да ги варим. След като заврят ги оставяме на тих огън.
Още рецепти за Ястия със свинско месо
Свински вратни пържоли на фурна
Нахут с испанско чорисо и кокали
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти
Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Сарми с кълцано свинско месо
От форум:
От друг сайт: