Начало » Предястия » Рецепти за Топли предястия » рецепта Картофи със сос Карбонара
Картофи със сос Карбонара

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
6 картофа
200 гр. шунка
30 мл. олио
мащерка за сос "Карбонара"
320 мл прясно мляко
MAGGI® малки тайни за спагети Карбонара
6 с.л. настърган кашкавал
Обелете и нарежете картофите на кръгчета. Вземете една тенджера с вода и ги сложете в нея да заврат на котлона. Режем ги, за да се сварят по-бързо. Като се сварят ги вадим от тенджерата. Намазваме тавичка с олио и нареждаме 1 ред картофи. Отгоре разпределяме нарязани на парченца шунка, следва пак ред картофи наредени плътно и пак ред нарязана на дребно шунка. Най-накрая завършваме с картофи.
Залейте картофите с малко олио, поръсете с мащерка. Разтворете фикса в прясното мляко, като го разбъркате много добре. Залейте картофите със соса, така че да покрие всичко. Аз го правя в малка тавичка. Ако искате да е в по-голяма трябва да има ред картофи, шунка и пак картофи. Печете във фурната 20 мин. Извадете. Поръсете кашкавала и върнете във фурната за около 5 минути.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Картофи със сос Карбонара
От форум:
От друг сайт: