Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Пандишпанов сладкиш /торта/

Пандишпанов сладкиш /торта/

Разпечатай

от готварската книга на Елена Пенчева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

5 яйца
1 и 1/2 ч.ч. захар
2 ч.ч. брашно
6 с.л. вода
6 с.л. олио
шепа едро нарязани орехи
1 пакет крем за торти на Dr. Oetker /без варене/
250 мл прясно мляко
2-3 с.л. пудра захар

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Пандишпанов сладкиш /торта/

5 бр. белтъка се разбиват с 1/2 ч.ч. захар на сняг. Жълтъците се разбиват до побеляване с останалата 1 ч.ч. захар, прибавят се последователно водата, олиото и предварително пресятото брашно, като се бърка до хомогенна смес. Накрая се добавят белтъците и леко се разбърква с дървена лъжица (внимателно, за да не спадне обема на тестото).

Във форма с подвижно дъно (26 см,) се изсипва пандишпана, отгоре се поръсва с нарязаните орехи и на средна температура се изпича до готовност. За да отделите по-лесно пандишпана от формата сложете хартия за печене. Кремът се приготвя според указанията на опаковката и се сглобява тортата.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Пандишпанов сладкиш /торта/


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди