Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с телешко месо » рецепта Родопска кавърма
Родопска кавърма

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
500 г телешко месо
3-4 глави лук
4-5 чушки
1 морков
200 г гъби
1-2 домата от консерва
4 яйца
200 г кашкавал
сол
черен и червен пипер
чубрица
Нарежете месото на кубчета и го запържете. Към него последователно добавете нарязаният на полумесеци лук, чушки, морковът, нарязан на дребно, гъбите и накрая доматите, подправките и малко вода. Разбъркайте добре и разпределете кавърмата в гювечета. Сложете ги в студена фурна, включете на 200 градуса и след като се загрее намалете на 180 градуса. Гответе до готовност продуктите. Малко преди да са готови ги извадете, във всяко настържете кашкавал и чукнете по едно яйце. Захлупете и върнете обратно гювечета във фурната за още 10-15 минути. Преди поднасяне поръсете с магданоз.
Още рецепти за Ястия с телешко месо
Телешки филенца с гъбен сос и бекон
Телешки кюфтенца с къри върху канапе от киноа
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Определено в гювеч всичко става много вкусно.

Много ми харесва рецептата! Обичам да приготвям ястия в гювечета! Много са вкусни !
Ако желаете, може да сложите линк към Родопска кавърма
От форум:
От друг сайт:
Веселина Великова