Начало » Десерти » Рецепти за Пудинги » рецепта Любимият ми шоколадов мус
Любимият ми шоколадов мус

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
200 г натурален шоколад (шоколадов кувертюр)
200 г течна сметана (препоръчително е да не е растителна)
4 яйца
30 г захар
1. Шоколадът се натрошава и се вари в съд на водна баня. След като се разтопи, се разбърква и се изстудява малко, като съдът се слага в студена вода.
2. Жълтъците се отделят от белтъците и се разбъркват, добавят се към разтопения шоколад, докато сместа се хомогенизира.
3. Сметаната се разибва и се прибавя към шоколадовата смес.
4. Накрая се разбиват и белтъците със захарта на сняг. Прибавят се към шоколадовата смес, като се бърка бавно.
5. Мусът се изсипва в подходящи чаши или купички, украсява се по желание и се слага за не по-малко от 4 часа в хладилник.
Още рецепти за Десерти
Датски сладкиш с кафява захар - Брунсвигер
Коледни джинджифилови линцер бисквитки с формата на звезда с шоколадов сос
Скони с шоколад - English Scones
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Любимият ми шоколадов мус
От форум:
От друг сайт:
Десислава Трифонова