Начало » Десерти » Рецепти за Дребни сладки » рецепта Сладки `Кафени зърна`

Сладки `Кафени зърна`

Разпечатай

от готварската книга на Peti A

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

220 гр. брашно тип 500
25 гр. какао
½ ч.л бакпулвер
60 гр. масло меко
1 щипка сол
120 гр. пудра захар
3 жълтъка
35 гр. кисело мляко
2 ч.л нес кафе
1 с.л вода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Сладки `Кафени зърна`

Брашното, бакпулвера и какаото и ги пресявам с голяма цедка. Обърквам сместа. В отделна купа слагаме пудрата захар и маслото и с миксер разбиваме до гладък крем. Едно по едно слагаме жълтъците. И пак разбиваме до еднороден гладък крем с жълт цвят става. Добавяме киселото мляко, солта и разтвореното във вода нес кафе. Бием с миксера пак. Най- накрая слагаме сухите съставки и объркваме с лъжица много добре. Ако е нужно слагаме още малко брашно около ¼ ч.ч пресято. Доомесваме с ръка в купата. Обираме хубаво да няма по стените на купата. Получава се гладко и лъскаво тесто. Покриваме с фолио и прибираме в хладилника за 2 часа да стегне. Като е готово си правим малки топчета. Всяко топче с ръка оформяме на елипса сплесната леко. Трябва да заприлича на зърно на кафе. През средата с клечка за зъби или с опакото на ножа правим разрез не до дъното. Така и с останалото тесто. Оформяме към 60 бр. сладки. Ако искаме по-големи към 50 бр.

Печем в загрята на 175-180 гр. фурна за 9-10 мин. Не повече, защото ще станат твърди и сухи. Нареждаме ги в тава покрита с хартия за печене и печем. Леко разстояние да има, но не много, защото не бухват прекалено много, на се надуват все пак.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?

Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?

Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »

Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики

Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики

Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »

Освежаващи коктейли с кафе за лятото

Освежаващи коктейли с кафе за лятото

Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Сладки `Кафени зърна`


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама