Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Черешов пай
Черешов пай

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
ЗА ТЕСТОТО
щипка сол
300 гр. студена вода
230 гр. брашно
135 гр. мазнина
ЗА ПЪЛНЕЖА
обезкостени череши от компот или пресни обезкостени
пудра захар по желание
ЗА ТЕСТОТО:
1. В малка купа разтворете солта във водата.
2. Поставете брашното и мазнината в средно голяма купа.
3. Размесете брашното с мазнината, докато получите смес, разпадаща се на грахообразни парченца.
4. Прибавете водата към брашнената смес.
5. Омесете тестото добре, докато получите малка топка.
6. Можете да съхраните готовото тесто в найлон и да го замразите до 3 месеца.
ПРИГОТВЯНЕ НА ПАЯ:
Затоплете фурната на 190 градуса. Разделете тестото на две парчета, едното малко по-голямо от другото. Увийте по-малката топка тесто в найлон и я оставете в хладилника. На леко набрашнена повърхност разточете по-голямата топка във форма на кръг с около 3 см. дебелина. Разпределете тестото в тавата, като покриете и стените. Премахнете излишното тесто, което стърчи. Изсипете черешите в тестената черупка и поръсете с пудрата захар по желание. Разточете останалата част от тестото на кръг пак с такава дебелина. Разделете тестото на ленти и го наредете отгоре, като оставяте разстояние м/у тях така, че да образувате решетка. Печете пая 35-40 минути, докато тестото стане със златиста коричка.
Още рецепти за Сладкиши
Сладкиш с шоколад и сушени сини сливи
Сиропиран ябълков сладкиш със златни стафиди
Сиропиран сладкиш с канела и какао
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Черешов пай
От форум:
От друг сайт:
Надя Недева