Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Домашен хляб

Домашен хляб

Разпечатай

от готварската книга на Живка Андонова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

250 мл. вода
1 ч. л. сол
1 ч.л. захар
половин кубче мая
олио
брашно

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Домашен хляб

От изброените продукти се замесва тесто, което се оформя и слага в намаслена тава и се оставя да втасва около 30 мин., след което се пече във фурна на 220 градуса.



Още рецепти за Други изделия

Рецепта за Чабата Чабата

Рецепта за Хляб с моцарела Хляб с моцарела

Рецепта за Чеснова пърленка Чеснова пърленка

Рецепта за Пърленки Пърленки

Рецепта за Усукан празник Усукан празник

Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Как да почистим петната в кухнята

Как да почистим петната в кухнята

Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна

Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна

Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (3)


Аватар19 Март 2023
Peti A
Вкусна класическа рецепта.Правя я за пореден път и се получава добре.Този път поръси с ленено семе.Вътре също сложих малко..
Аватар07 Януари 2023
Peti A
Универсална рецепта за хляб. Аз го пека на 180 гр.Мисля че така е по-добре. Втасва за да стане по пухкав, по висок около 50 мин. според мен.Така се получава по-добре. Намазах с жълтък, разбит с вилица с малко олио, с помоща на четка. Поръсих с поръска от семена.Пробвайте, става страхотен!
Преди няколко дни правих хляба, обаче има един недостатък...Стига само за едно ядене :)))



Ако желаете, може да сложите линк към Домашен хляб


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди