Начало » Предястия » Рецепти за Топли предястия » рецепта Дроб в панировка
Дроб в панировка
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
600 г. черен дроб
сол на вкус
черен пипер на вкус
пикантина на вкус
1/2 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. галета
2 яйца - малки
олио за пържене
Режем дроба на филии. Измиваме го и го подсушаваме. Всяко парче го поръсваме от двете страни с пикантина. После всяко парче поръсваме и с черен пипер и със сол. В три отделни чинии слагаме брашно, галета и 2 разбити с тел яйца. Парчетата дроб овалваме последователно всяко в брашно. Следва потапяне на парчетата в яйчената смес и накрая овалваме в галета от двете страни. Слагаме олио в тиган. Загряваме олиото на котлона. Пържим парчетата дроб в олиото от двете страни, като ги обръщаме внимателно. След като ги опържим ги слагаме върху листи от кухненска ролка, за да се отцедят. Сервираме ги като мезе.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти
Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Дроб в панировка
От форум:
От друг сайт: