Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Еклери с крем с портокалови корички и розова глазура

Еклери с крем с портокалови корички и розова глазура

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

200 г.  брашно
3 с.л захар
½ ч.л сол
1 ч.ч вода
½ ч.ч олио
4 яйца - М
500 мл. прясно мляко
4-5 с.л захар
кората на 1 портокал
40 г. нишесте ванилия
1 ч.л масло
90 г. захарна глазура розова - Belbake

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Еклери с крем с портокалови корички и розова глазура

В тенджерка слагаме водата, олиото, захарта и солта. Слагаме да заври на котлона. След като заври намаляваме с една степен котлона. Изсипваме брашното и бъркаме без да спираме с помощта на дървена лъжица. Бъркаме бързо до сгъстяване и образуване на топка тесто, меко на пипане. Трябва тестото да се отделя от стените на съда. След като е готово го дърпаме на страна да се охлади. Чукваме едното яйце и бъркаме. Следва второто. Едно след друго слагаме и четирите яйца. Бъркаме с дървена лъжица докато поеме добре тестото всичко, но може и с ръка. Получава се меко, гладко, лъскаво и леко лепнещо тесто. В друга тенджерка слагаме 450 мл. прясно мляко да заври, заедно с 4 с.л захар. В 50 мл. прясно мляко изсипваме нишестето ванилия и бъркаме до гладка кашичка, да се разтвори добре прахообразната съставка. Изсипваме към горещото мляко. Намаляваме котлона и бъркаме с дървена лъжица до сгъстяване на крема. Настъргваме кората на 1 портокал и я добавяме вътре в крема. После слагаме и маслото и объркваме добре с лъжица. Оставяме да изстине.

В тава, покрита с хартия за печене, с помощта на лъжица оформяме от тестото 40 бр. малки еклерчета, като топчета леко рошави. Редим ги на разстояние едно от друго и печем в загрята на 180 градуса фурна 20 мин. Като ги изпечем ги вадим да се охладят. Кремът го пълним на части в шприц с накрайник с остър и дълъг отвор и пълним еклерчетата. Кухината се пълни с крема. Пакетчето захарна глазура го слагаме в чаша с топла вода за 5 мин. Отваряме опаковката и с помощта на чаена лъжица нанасяме от течната глазура върху еклерчетата. Оставяме да стегне за 1 час и поднасяме.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?

Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?

Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »

Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики

Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики

Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »

Освежаващи коктейли с кафе за лятото

Освежаващи коктейли с кафе за лятото

Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Еклери с крем с портокалови корички и розова глазура


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама