Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Ябълкови браунис
Ябълкови браунис
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
2 ябълки
125 гр. краве масло
50 г. орехови ядки
1 яйце
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
3 с.л. какао
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1/2 ч.л. бакпулвер
олио за намазване
Маслото се разбива със захарта за 5 минути и се добавя яйцето. Разбива се още малко и се добавя какаото. Брашното се пресява в голяма купа, разбърква се със содата и бакпулвера и се добавят смлените орехи. Разбърква се и постепенно се изсипва в какаовия крем. Ябълките се почистват и се нарязват на малки кубчета. Изсипват се в тестото, сместа се разбърква внимателно и се изсипва в намазнена и покрита с хартия за печене правоъгълна тава с размери 20х25 см. Пече се около 40 минути в предварително загрята фурна при 150 градуса.
Когато сладкишът изстине се нарязва на квадрати. Може да се посипе с пудра захар.
Още рецепти за Сладкиши
Сладкиш с шоколад и сушени сини сливи
Сиропиран ябълков сладкиш със златни стафиди
Сиропиран сладкиш с канела и какао
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Tъкмо търсех рецепта за сладкиш с ябълки--дадохте ми идея !Задължително ще го направя !
Ако желаете, може да сложите линк към Ябълкови браунис
От форум:
От друг сайт:
Илияна Димова