Начало » Зимнина » Рецепти за Конфитюри и сладка » рецепта Конфитюр от сини сливи с оцет и вода

Конфитюр от сини сливи с оцет и вода

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 кг сини сливи
1 кг захар
2/3 чаена чаша вода
1/3 чаена чаша оцет

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Конфитюр от сини сливи с оцет и вода

Измиваме сливите и ги режем на парчета. Слагаме ги в тава. Изсипваме отгоре захарта, като я разпределяме равномерно. Оставяме сливите да престоят така със захарта за една нощ. Смесваме количеството вода с оцета и го изсипваме отгоре. Разбъркваме. Слагаме тавата със сливите да се пекат в загрята фурна на 200 градуса. Често разбъркваме. Преценяваме гъстотата, като си сипваме лъжичка от сиропа в чинийка. Сливите са от дребните сини сливи и са сладки, достатъчно беше 1 кг. захар. След като се опече сладкото слагаме го в бурканчета, които сме измили. Бурканчетата трябва да са сухи, капачките също. Вече пълни бурканчетата ги затваряме добре и обръщаме с капачките надолу. Да вие сладко!



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Конфитюр от сини сливи с оцет и вода


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди