Начало » Тестени изделия » Рецепти за Изделия от бутер тесто » рецепта Мигелитос
Мигелитос
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
400 г. бутер тесто
брашно за разточване
пудра захар за поръсване
за крема:
600 мл. прясно мляко
180 г. захар
10 бр. ванилия
3 с.л царевично нишесте
4 жълтъка
1 пръчка канела
кората от 1 лимон
Разстиламе бутер тесто върху набрашнен плот и го разточваме тънко по оригинална рецепта. Аз използвах пакетчета бутер тесто /охладено, навито на рулце/ от Лидъл, което е тънко. От него се изрязват квадрати със страни около 4 на 4 см. Аз го изрязах с нож по дължина и ширина, като първо си премерих по ширина и височина по 4 см. и отбелязах с леки резки. Не е нужно шаблон, за да може да използваме цялото тесто без да остават изрезки. Слагаме хартия за печене в тавите на фурната и се поставят на разстояние едно от друго квадратите. Бухват при печенето. Пекат се в загрята на 190 градуса фурна с вентилатор до готовност за около 15 минути. Оставяме да се охладят.
Сипваме млякото в тенджерка, заедно със захарта. Захарта трябва да се разтвори. Разбъркваме. Жълтъците и нишестето се разбъркват с малко студена вода в купа. Към тях се налива част от топлото мляко. Сипват се при останалото мляко и се готви на умерен огън докато се сгъсти. Разбъркваме непрекъснато. След като кремът е готов го махаме от котлона. Добавят се пръчката канела и ванилия за аромат. Настъргваме кора на лимон и я добавяме и нея. Разбъркваме добре. Оставяме да се охлади. Разбъркваме често. След като са се охладили бутерките ги режем през средата с подходящ нож. С лъжица нанасяме от крема върху долната част /тази, която е била върху хартията за печене/ и похлупваме с горната. Най-накрая поръсваме с пудра захар. Става чудно десертче, рецептата е от Бон Апети. Хапваме с кафе. Да ви е сладко!
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Мигелитос
От форум:
От друг сайт: