Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Нахут яхния
Нахут яхния

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
Нахутът накисвам от предният ден, около 12 до 16 часа. Изливам няколко пъти водата, в която накисвам нахута. Слагам го в тенджерата под налягане, наливам вода до средата на съда, добавям олиото, ситно нарязаният лук, нарязаните на кръгчета моркови, солта, малко червен пипер. Затварям тенджерата когато всичко е завряло. След сигнала на капака намалявам огъня до среден или слаб и оставям яденето да ври 25 минути. Охлаждам тенджерата или изпускам налягането и отварям. Отново слагам на огъня тенджерата и добавям нарязаната на кубчета червена пиперка, ако се налага сгъстявам с малко брашно, размито в студена вода. Добавям и доматеното пюре и оставям още 5 минутки да се довари и брашното. За повече аромат, може още малко от джоджена да добавим накрая. Да ви е сладко и вкусно!
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Нахут яхния
От форум:
От друг сайт: