Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Наполеонова торта
Наполеонова торта
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
500 г. бутер тесто
за крема:
700 мл. пр. мляко
3 с.л. брашно
10 с.л. захар
1 яйце
1 ванилия
3 с.л. какао /използвам това на Dr Oetker/
125 г. масло
Разрежете тестото на квадрати с големина около 2-3 см. Застелете тава с хартия за печене и наредете квадратите. Изпечете ги в предварително загрята на около 200 градуса фурна до златисто. Извадете ги от фурната и ги оставете настрана да се поохладят.
За крема смесете всички съставки в тенджерка и ги сложете на слаб огън, при непрекъснато бъркане, до сгъстяването на крема.
В тава с подвижен ринг с големина 26 см изсипете охладените бутер квадратчета, като предварително сте ги разполовили с ръце. Може да оставите 3-4 квадрата за украса на тортата. Залейте квадратите с топлия крем и разклатете тавата хубаво, така че да навлезе крема между квадратчетата. Оставете тортата да се охлади за около 4 часа в хладилник, след което я украсете с натрошените бутер квадратчета или пък с орехи или лешници. Оставете тортата в хладилник за една нощ.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Наполеонова торта
От форум:
От друг сайт: